'Boerderijtuin' Linde

De 'Boerderijtuin' in Linde is gelegen op een enk. Bij het ontwerp hebben wij rekening gehouden met het omliggende landschap. Linde is van oorsprong een kleinschalig landschap met enkele houtwallen, houtsingels, boomgroepen, solitaire bomen, lanen en boscomplexen.

In de oude situatie zijn er geen zichtlijnen naar het landschap en is de tuin omsloten door een groenblijvende haag. Dit zorgt voor een harde scheiding tussen de tuin en het landschap. De opdracht was dan ook om het landschap meer te betrekken bij de tuin en de privacy te behouden. In het ontwerp hebben wij door het toepassen van enkele heesters zichtlijnen gecreerd het landschap in. De heesters zorgen voor privacy en een geleidelijke overgang naar het landschap. De heesters beschermen ook de andere beplanting tegen windschade.

De houtsingel bij het ronde terras past goed in het kleinschalige landschap waar Linde om bekend staat met inheemse beplanting. Tevens zorgt de houtsingel voor privacy als er op het terras gezeten wordt en de tuin loopt op deze manier geleidelijk over het landschap in. Door het toepassen van de Boerenhortensia wordt de boerderijtuin extra benadrukt. Grassen die overwegend transparant zijn zorgen voor een geleidelijke overgang naar het landschap.

Bekijk foto's van de bestrating

Bekijk foto's van het grondwerk

Resultaat na 1,5 jaar

Foto's werkzaamheden